Categories: Blog

Author

Heleen Allemekinders

Share

Het is een fabel om te denken dat verlies overgaat. Een betekenisvol verlies loopt je hele leven met je mee. Dat merk ik zelf nu de sterfdatum van mijn man Frank dichterbij komt. Er komen weer meer herinneringen terug en ook meer gemis. En ik rouw weer op een andere laag over wat ik verloren ben. Ik bemerk het ook bij cliënten. Een nieuw verlies kan zomaar weer een oud verlies oproepen. Soms zelfs uit je kindertijd. Verliezen daarna geleden zijn er als het ware opgestapeld. Wat bijzonder is het dan om aan de hand van de levenslijn aan de slag te gaan met een verlies wat op dat moment de meeste aandacht vraagt. En om dan te bemerken dat er ook in de andere gestapelde verliezen iets positief verschuift. Dat er zodoende iets meer heling en vrede ontstaat naar de eigen levensgeschiedenis.

Leave A Comment