Focusing is een techniek om te leren luisteren naar de signalen in je lijf. Spanningen in ons lijf kennen we allemaal wel; het dient zich vaak aan als een brok in onze keel, een druk in onze buik of een zwaarte in onze borst, misschien in je hartstreek. Op vele manieren uiten spanningen en indrukken zich in ons lichaam. Vaak negeren we de  indrukken die ons lijf uitzend waardoor ze kunnen uitgroeien tot heftige lichamelijke klachten zoals spanningshoofdpijn, rug- of maagklachten en nog veel meer.

Focusing help je om in contact te komen met de spanningbronnen in je lijf en het op een respectvolle en oordeelvrije manier te onderzoeken. Het is een eenvoudige en effectieve manier om te leren luisteren naar wat je echt voelt en wilt. En je zult ontdekken dat er onder een algemeen gevoel vele nuances verstopt zitten.

Tevens helpt het je in het luisteren naar het verhaal van de ander. Om aandachtig aanwezig te zijn in de ontmoeting en te luisteren zonder oordeel en zonder het verhaal van de ander in te vullen.

Ik nodig je uit om kennis te maken met deze effectieve manier van leren luisteren.

Wanneer

  • Datum en tijd in overleg

Waar

Huis voor Levenskracht
Kloosterweg 59
4328GH Burgh-Haamstede
M: 06 41 57 94 49

Kosten: Vrijwillige bijdrage

Aanmelden: via het formulier hieronder

Aanvullende informatie

In de workshop maak je kennis met Focusing door je eigen lichamelijk ervaren gevoel te onderzoeken en te bevragen. Dat kunnen ook positieve en blije gevoelens zijn. Tevens ga je ervaren hoe effectief spiegelend luisteren kan zijn in je ontmoeting met anderen.

Welkom!

Aanmelden

    Nieuwsbrief