Werkwijze

Tijdens de begeleiding en de retraite maak ik gebruik van verschillende lichaamsgerichte methodes. Ze maken allen gebruik van de ervaringen en dieperliggende gevoelens die in ons lichaam zijn opgeslagen. Ze helpen je helder te krijgen wat lijfelijke gevoelens op dat moment aangeven over je leven. Stapsgewijs leer je luisteren en handelen naar wat je lichaam en je onbewuste je vertellen.

Mijn begeleiding beoogt het verminderen van stress en het versterken van je krachtbronnen. Deze is gericht op heling en innerlijke groei en het hervinden van nieuwe levenskracht.

Tijdens begeleidingstrajecten bied ik individuele, gezins- en systeembegeleiding.

Als het passend is, maak ik gebruik van creatieve werkvormen zoals schrijven, tekenen en boetseren. Je kunt tijdens het traject gebruik maken van een ondersteunende massage.

Met mijn collega Caroline de Reus van Balans en Verliescoaching ontwikkel ik trainingen en cursussen rondom Verlies en Rouw. Bekijk de agenda voor het actuele aanbod.

In de begeleiding ben ik aandachtig, betrokken en luisterend aanwezig. Ik ben daarin respectvol, transparant, nieuwsgierig en creatief.

Intake en afspraken

Tijdens het vrijblijvende gratis kennismakingsgesprek verkennen we je hulpvraag en bespreken we of ik vanuit mijn professie iets voor je kan betekenen; een begeleidingstraject of een retraite.

Kies je voor een begeleidingstraject dan komen we met wederzijdse instemming tot een werkovereenkomst en maken een inschatting over het aantal sessies, zodat je weet waar je aan toe bent. Tijdens de daaropvolgende intake gaan we samen op zoek naar hulpbronnen en betekenisvolle doelen. Tijdens de voortgang zullen we regelmatig evalueren en de doelen zo nodig bijstellen om tot een goede afronding te kunnen komen.